Hallo, ik ben Joost Duppen (1969), de man achter de camera. Fotograferen zit bij de Duppen’s in de genen. Mijn opa Jan Duppen had, naast zijn werkzaamheden als chef van een bakkerij, vanaf 1935 een fotozaak in Gemert “Foto J. Duppen en Zn.”. (foto links is opa met Joop in het atelier) Deze fotowinkel is daarna overgenomen door mijn Ome Joop Duppen en heeft tot 1987 bestaan.

De hobby in fotografie is begonnen op mijn 13e, en is uit de hand gelopen als mijn beroep op mijn 19e.

In 1988 kon ik bij een bedrijf in Helmond beginnen die enkel fotografeerde en ik had de mogelijkheid om bij een gemengd bedrijf ( fotowinkel met studio ) te gaan werken in Beek en Donk. Daar was ik in de weekenden al te vinden tijdens mijn schooltijd. De foto’s die ik in Beek en Donk bij Henk Heringa zag vond ik erg mooi. Het waren vergrotingen die ingestuurd waren voor wedstrijden, en allemaal eerste-, tweede prijzen of eervolle vermeldingen. Voor mij de reden om de fotograaf in Helmond te bedanken voor het aanbod en het vak te gaan leren bij Fotostudio Henk Heringa, waar ik 11 jaar heb gewerkt.

Het inschrijven bij de Kamer van Koophandel voor mijn eigen bedrijf is gebeurt in 1999. Destijds bewust gekozen om te starten zonder fotostudio en fotografie op locatie te gaan maken. Ik ben van mening dat je een foto overal kunt maken, en mocht het nodig zijn dan heb ik de mogelijkheid om met verlichting een studio op locatie te maken.

Mijn ervaring en interesse in fotografie zorgen ervoor dat ik me altijd weer verdiep in de allerlaatste snufjes, camera’s en fotografie-evenementen. Als u mij niet achter de camera ziet, ben ik wel weer een artikel aan het lezen over het laatste fotonieuws. In de fotowereld leer je van elkaar, en dat vind ik ook belangrijk. Dat is dan ook de reden dat ik lid ben van de Nederlandse beroepsvereniging Dutch Photographers (www.dupho.nl), Nederlandse Vereniging van Fotojournalisten (www.nvf.nl) en van de Belgische beroepsvereniging www.beroepsfotografen.be)

Mijn beleving van delen is vermenigvuldigen is ook de reden dat ik persoonlijke workshops aanbied.

Naast fotograaf ben ik ook man en vader. Mijn kantoor aan huis geeft mij de mogelijkheid om veel bij mijn gezin te zijn, en ook samen alle maaltijden door te brengen. Dit vind ik een groot voordeel. Ik probeer ook zo nu en doen een plaatje te maken van ons vieren, maar de kinderen zijn vaak ‘de dupe’. Na al die jaren weten ze nu feilloos hoe ze moeten lachen en poseren op foto’s. Toch wel handig!

Op deze website heeft u alleen de particuliere kant van mijn fotografie gezien. Naast portret-, reportagefotografie en pasfoto’s maak ik ook zakelijke fotografie die gebruikt worden voor websites, bedrijfspresentaties, vastgoedfoto’s en fotografeer ik events. Bent u hierin geïnteresseerd? Bekijk dan mijn bedrijfsfotografie op www.beroepsfotograaf.nl of klik hier